Doğum Haritam & Burcumun özellikleri

Posted on 21 Kasım 2009 in İlginç, Kişisel by

DOĞUM HARİTASINI ÖNSÖZ

Astroloji gezegenlerin insan üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilimdir.Fal değildir.İnsanın kim olduğu nereden geldiği ve nereye gittiğini öğrenmenin en iyi metodudur.Astroloji karakteri gözler önüne serer ve karakterde kaderi.Eğer bir insan karakterini değiştirebilirse, kaderini de değiştirebilir.Astrolojinin genel kullanım amacı karakter analizi ,mesleki rehberlik ve hastalık eğilimleridir.Anne ve babaya çocuklarını nasıl yetiştireceklerinin ipuçlarını verir.İnsanlar arasındaki uyumu gözler önüne serer.

Gezegenlerden mesaj almanın 3 temel faktörü vardır..Evler,burçlar ve gezegenler.Her ev hayatımızın bir bölümünü temsil eder.Burçların evlere olan yerleşimi bizim temel huylarımızı ve hayata karşı tutumumuzu gösterir. Ve gezegenler ise evlere ve burçlara hareketleriyle bize birer mesaj getirirler.Bizlere gelişmek için gerekli olan fırsatları sunarlar.Gezegenleri bir oyunun oyuncuları olarak kabul edin.Burçlar ise her oyuncunun karakterini temsil eder. Evler ise oyunun varyasyonlarını temsil eder.Her gezegenin bir karakter enerjisi vardır.Bu enerjinin ortaya çıkabilmesi gezegenler diğer gezegenlerle yaptığı açılarla olur.

Doğum haritanızı okumadan önce son sözlerimiz şunlardır.Bu doğum haritası sadece eğilimleri gösterir.Eğilimlerin farkında olarak onları lehimize çevirebiliriz.Tek ihtiyacımız olan gereken yerde gerekli iradeyi ortaya koymaktır.
YÜKSELEN BURCUNUZ

Yükselen burcunuz karakter özellikleri ve yaşamda başkaları ile yarışmakta kullanılan yeteneklerimizi tanımlar. Ben’i oluşturur ve bize birey özelliklerini verir. Başka insanlardan farklılığı ve toplumdan özgürlüğümüzü gösterir.İnsanlar bizi yükselen burcumuzla görürler ve bizde dünyayı yükselen burcumuz ile görürüz.

Yükselen Burcunuz Başak
Sizin için ne kadar düzenli ve tertipli birisi diye düşünürler. Başak demek temizlik,düzen ve kurallara uyum demektir. Bazen bu konuda iyileşmeyen bir hasta da olabilirsiniz. Pek çok insanın üzerinde bile durmadığı veya farkına varmadığı küçük detaylar sizin için önemlidir. Bazen ince ve anlamsız ayrıntılar içinde kaybolabilirsiniz. Küçük bir bilgi istendiğinde sayfalar dolusu ayrıntı vermeye hazır olursunuz. Detaylarla boğuşmaktan asıl size gerekli olan ana konuları gözden kaçırabilirsiniz. Hayattaki hedefiniz mükemmeli yakalamaktır.Yaşamda inceleyici,araştırıcı ve düzenli olduğunuz kadar bıkmadan ve yorulmadan çalışan birisiniz. Hizmet etmeyi seversiniz.
BURÇLAR HANGİ GEZEGENLERDE

Gezegenler taşıdıkları enerjileri farklı yollarla ortaya koyarlar.Bir oyunun aktörler gibidirler.Burçlar ise gezegen enerjilerinin yollarını tanımlar.Motivasyonu ve aktörlerin rollerini gösterirler.

Güneş Yay Burcunda (Burcunuz Yay)
Olumlu Özellikleri: Keyifli. Neşeli, îş bilir. Açık zihinli. Adapte olur. İyi yargılar, Felsefik. Özgürlüğüne düşkün. Dışa dönük. Dindar. Eğitimli. Olgun. İyi niyetli. Sportmen. Yüksek hayal gücü. Şanslı. Neşeli. Olumsuz Özellikleri: Aşırı iyimser. Gürültücü. Sorumsuz. Kaprisli. Ani ilgi. Çabuk bıkmak. Sabırsızlık

Ay Koç Burcunda
İlk adımı atmak konusundaki uyumluluğunuz ve kararsızlığınız bulunmakta. Küçük kızgınlıklardan ve bunalımlardan kaynaklanan duygusal sarsıntılar ve değişimler söz konusu. Fazla sabırlı değilsiniz ve eğer işler istediğiniz gibi gitmezse şimşek gibi gürleyebilirsiniz. Kaprisli, içinden geldiği gibi, inatçı, aceleci eğilimleriniz var ve kendinizi tutmakta, sabırlı davranmakta zorlanıyorsunuz. Düşünce, tavır ve konuşmalarınızda doğru ve samimi olmayı tercih ediyorsunuz ve herkes sizin ne hissettiğiniz biliyor. Eğer ruh halinizi kontrol altına almaya gayret etmezseniz oldukça baskıcı ve başkalarına hükmetmeyi seven biri olabilirsiniz. Spot ışığının altında olmayı ve kontrolü ele alma isteğiniz mevcut. Kişisel zayıflıklarınızı göstermekten veya başkalarının desteğine, yardımına ihtiyacı olan biri gibi bir izlenim bırakmaktan adeta nefret ediyorsunuz. Yeni projelere başlamak ve yeni adımlar atmak konusunda oldukça heveslisiniz ve bu enerjiniz etrafınızdaki kişilere de geçiyor. Macera düşkünü, cesur ve bağımsız birisiniz ve sürekli şikayet eden kişileri sevmiyorsunuz ve her daim yeni serüvenlere açıksınız. Değişken ruh halinizi kontrol altına almak için çeşitli fiziksel aktiviteleri deneyebilirsiniz. Yeni meydan okumalara ve heyecanlara giden yolu açan yaratıcı ve farklı bir kişiliğiniz var. Belki de başarılarınızın altında aşağılık duygusu ve bazı kompleksler bulunmakta.

Merkür Yay Burcunda

Neşeli, hareketli, ele avuca sığmaz biridir. Nükteci, mizahi, hatta alaycı olur. Sözleri ile insanları iğneler. Taklit yapma yeteneği vardır. Hayatın gülünç yönlerini iyi gözlemler, acı durumlarda bile hoş bir bakış açısı yaratabilir. Spor, dans gibi alanlarda başarılı olur. Zerafetli ve asildir. Derinlemesine değil ama geniş alanda düşünebilir. Dini, felsefi konulara meraklı. Geleceği görme, kehanette bulunma gibi özellik verir. Değişkendir.

Venüs Yay Burcunda
Aşkta macera arar, ciddi ilişkilerden kaçar. Ancak bağımsızlığını engellemeyeceğinden emin olursa yaklaşır. Bu kişi sizinle seruvenlere çıkmaktan hoşlanmalıdır. Hayatın her durumunda olduğu gibi, sevgi de ona yeni şeyler öğretebilmelidir. Birden fazla evlilik yapabilir. lyimser, umutlu, insanları harekete geçirebilen bir özellik verir. Göleryüzlü, eğlenceli, cömerttir…

Mars Oğlak Burcunda
Amaçlarını ve hedeflerini iyi belirleyip, yılmadan ona ulaşmak için çabalar. Kararlılığı sayesinde yavaş ama emin ilerler. Kendi koydukları kurallar doğrultusunda yurürler. Sessizce insanları kontrolleri altında tutup yönetmeye çalışırlar… Maddi değerler ön plandadır. Çok iyi düşunüp, çok iyi plan yapar ve kendini tek bir konuya kilitleyerek çalışabilir. Bu başarıya ulaşmada çok önemlidir. İnsanlara güvenmez, kimseyle fazla samimi olmak istemez. Yöneticilik için iyi bir konumdur.

Jüpiter Akrep Burcunda
Körü körüne her şeye inanmaz, araştırıp, iyice anlamak ister. Değişik konularda kitap okur, bilgileri sentez ederek, bir noktaya bağlayabilir. Keskin görüşleri ve isabetli kararları vardır. Sezgileri kuvvetlidir. Mistik konular ilgisini çeker. Gerçek hayatta çıkan rüyalar görür. Bunların tesirinde çok kalıp, adeta gerçekmiş gibi inanabilir. Güvenilirdir. Kendine verilen sırları satmaz. Sinirleri, iradesi sağlamdır. Kolay kolay yoldan çıkmaz. İnançlarına bağlıdır… Genellikle nazik, ince davranır ama gerekirse sert olmaktan çekinmez. Mistik hissedişleri, onları rahatlık verici maddeleh kullanmaya itebilir. Yaşamlarında esrarlı olaylar vardır. İyi bir ajan veya psikiyatris olurlar.

Satürn Terazi Burcunda
Diplomatik birisiniz ve güven veren dengeli yargılarınız var. Fakat sağlığınıza dikkat etmelisiniz, böbrek problemleri yaşayabilir, boşaltım sisteminizde çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir. Satürn’ün böbrekleriniz üzerinde garip bir etkisi var, böbrekleriniz kanı tam iyi süzemeyerek zehirli maddelerin kan akışına karışmasına sebep olabilir. Distile edilmiş veya kaynatılmış, arıtılmış suları tercih etmelisiniz özellikle soda veya mineralli içeceklerden uzak durmalısınız. Öteki kişilerle birlikte uyum, sabır ve sevgiyle hayatınızı paylaşmalı, onlarla işbirliğine yönelmelisiniz. Evlilik veya beraberlikler sizin için kısıtlayıcı olabilir, beraberinde çok fazla emek ve disiplin getirebilir ve böylelikle rekabetten çok birliktelik adına kıymetli dersler ve manevi kazanımlar elde edebilirsiniz. Beraberlikler veya evlilikler sizin huzurlu ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor, bu yüzden ilişkilere yönelme eğiliminiz bulunmakta. Değişik sebeplerden ötürü kendinizden çok yaşlı veya çok genç kişilerle evlenebilirsiniz ki bu durum içinde oldukça değişik sebepler söz konusu ya sizinle aynı olgunluğu gösterebilecek sizden daha yaşlı insanlarla ya da yıkıcı tavırları olmayan hayatla barışık ve sizinle bir bütün olabilecek sizden daha genç birisiyle evlenmeyi tercih edebilirsiniz. Fazla mükemmeliyetçi olmamalısınız çünkü bu evliliğinizi zora sokabilir, olması gerekenden daha fazla şey talep edebilirsiniz ayrıca eğer Satürn iyi olmayan bir açıdaysa bu sizi kötü etkileyebilir, fazla soğuk olabilirsiniz veya ümidinizi kendi kendinize kaybetmenize sebep olarak asla beklentilerinizi karşılamayacak bir partner bulamayacağınızı düşünebilirsiniz.

GEZEGENLERİN EVLERDEKİ KONUMLARI

Gezegenlerin sahip olduğu enerji bir çok değişken yolla ortaya çıkabilir.Evler ise bu enerjinin nasıl bir etki oluşturacağını gösterir.Eğer gezegenler bir oyunun aktörleri ise evler ise aktörlerin rollerini oynarkenki varyasyonlarını gösterir.

Güneş 3.evde

Bilgi sizin için önemlidir.Mümkün olduğunca bilginin peşine düşüyorsun. Zamanınızı kendinizi geliştirmek ve bilgi edinmek için geçirmekten hoşlanıyorsunuz. Muhtemelen yeni fikirlere karşı çok açıksınız. Bir şeylere inanmadan önce beklide onun kanıtlanmasını beklemek sizin için daha doru olabilir.Gururlu ve entelektüelsiniz fakat sabretmeyi öğrenmelisiniz.Bir çok zaman haklı olduğunuz düşünceleriniz yüzünden kardeşleriniz veya komşularınızla anlaşmazlıklara düşebilirsiniz. Öğrenmeye karşı aşkınız size bir çok ülkeye götürebilir.İletişim yeteneklerinizi geliştirmelisiniz.

Ay 8.evde
Gizli bilimlerin çeşitli konularına meraklıdırlar. Aşırı duygusaldırlar. Ölüm ötesi ruh çağırma gibi mevzularla uğraşırlar. Ay sekizinci evde güçsüz konumdadır. Bu bakımdan aldığı kötü açılar kişilerin miras sigorta gibi islerini zorlaştırır. Seksüaliteleri güçlüdür. Ayin iyi açıları ise şahısların varlıklı olmalarını kolaylaştırır.

Merkür 3.evde
Çok zeki, hazırcevaplık, sorunlara kısa vadede mantıklı çözüm getirebilme, çabuk konuşma, gevezeliğe meyil, kararsızlık, haberleşme, fikirsel iletişim alanlarına ilgi….

Venüs 4.evde
Güzel ve hoş şeyleri arzularsınız.Artistik bir doğanız var ve evinizde insanlara hoş geldin partisi yapma da çok başarılısınız.Evde eğlenmek size büyük bir mutluluk verir.Orada sizin için aile sevgisi ve çocuklar vardır.İleriki yaşlarda kilo almaya meyillisiniz.

Mars 5.evde
Yaratıcısınız ve bu yönde çok enerji sarf edeceksiniz.Belki risk olan bir kimse yahut borsa ile uğraşan bir kişi olabilirsiniz.Bir spor aşığı ve girişimci bir kişiliksiniz. Bencilliğinizden dolayı bazı çocukken bazı problemler yaşamış olabilirsiniz.Karşı cinse karşı cazibeniz çok açık.Enerjinizin.Ateşli, iddialı bir aşık, ve çok kıskanç bir sevgilisiniz.Cinsel açlık yüzünden erken evlenme veya evlilik dışı ilişkiler olasıdır.!..

Satürn 2.evde
Maddi güvence için para ve mala değer verirler.Cimrilik derecesine varacak kadar tutumludurlar. Çok gerekli harcamaları bile yaparken hesaplı davranırlar.Varyemez tipler!.. Kendi emeği ile kazanmada daha şanslı, miras veya başkaları yolu ile gelen paralar ile ilgili sıkıntılar olur.

Neptün 4.evde

Aile ilişkilerinde hassasiyet, çabuk etkilenme, istediği ortamı yaratmada zorluklar olur. Derin duygusal bağlılık ihtiyacı, hayallere kapılma yüzünden tatminsizlik ve yalnızlık korkusunu yaratabilir. Annelik yapma duygusu çok fazladır. Içe dönük, sır dolu kapalı bir kutu gibidir. Aile baskıları sorunlar yaratır. Küçük yaşta terk edilebilir. Doğa içınde, deniz kenannda yaşamak zevk verir.

Plüto 2.evde
Maddi değerleri elde etme hırsı verir. Paranın güç olduğu düşüncesi vardır. Böylece etrafını kontral altında tutabileceğine inanır. Kazanç elde etme konusunda çok uyanık, kendi sezişleri doğrultusunda ve kendi kuralları ile hareket eder. Elindekileri kaybetme ve sıfırdan başlama tehlikesi vardır. Miras yollu çeşitli imkanlar elde eder. Ancak bu kolay olmaz. Geliştirdiği ve sıkı sıkıya bağlı olduğu değer yargılarına sahiptir. Hayatı anlamlı bir şekilde yaşamak ister. Genellikle içlerinde, belli etmedikleri bir korku hep pusudadır

GEZEGENLERİN BİRBİRİYLE KONUMLARI

Gezegenler taşıdıkları enerjileri farklı yollarla ortaya koyarlar.Bir oyunun aktörler gibidirler.Gezegenlerin birbiriyle konumları ise enerjinin harekete geçip geçmiyeceğini gösterir.

Güneş Ay ile uyumlu
Kendi hedeflerinizle tatmin olan ,yaratıcı bir insansınız.Çevrenizin desteğini hissetmeniz kendine güven duygunuzu tetikliyor.Tutku ve iradeniz birbiriyle uyum içerisindedir.Bu özelliğiniz başarınızı arttıracaktır.İyi bir aile ortamı,vefalı arkadaşlara sahip olacaksınız.Helal para kazanacak ve muhtemelen iyi bir sağlığınız olacaktır.

Güneş Uranüs ile harmanlanıyor

Yenilikçi,sıra dışı,yaratıcı bir kişiliksiniz.Zaman zaman kendinizi asi olarak da tanımlarsınız.Özgürlüklerinize çok düşkün olup asla size ne yapmanız gerektiğinizin söylenmesini istemezsiniz.Kendinizi kolayca başka insanlar istek ve ihtiyaçlarına göre adapte edemezsiniz.Kendinizi diğer insanlardan farklı hissedersiniz.Bazı insanlarda sizin başka bir gezegenden olduğunuzu düşünür.En azından zamanının ötesindesiniz.İlişkileriniz hiçbir durumda kontrol ve baskı altında olmak istemezsiniz.

Ay Merkür ile uyumlu
Mükemmel bir zihniniz var,yüzleri,adları,geçmiş olayları ayrıntılarıyla hatırlarsınız. Mükemmel bir konuşmacı ve öğretmensiniz.Anlatmak istediğiniz şeye duygularınızı ve kalbinizi koyarsınız.Bilgi edinmek ,bilgi paylaşmak sizin için önemlidir en son gelişmeleri öğrenmek için büyük bir efor sarf edersiniz. İnsanlar size bir şeyler danışmayı bir şeyler anlatmayı severler.Onların problemlerine saygı duyar ve onlara şevk ve güven aşılarsınız.İnsanlar size güvenir onları yargılamayacağınızı bilirler.Yapancı dilleri öğrenmeye yeteneğiniz vardır.Doğum haritanızdaki bu yerleşim siz güçlü bir yazarlık yeteneği de vermiştir.

Ay Venüs ile uyumlu
İçgüdüsel olarak insanları nasıl memnun edeceğinizi ve nasıl ilgi göstereceğinizi biliyorsunuz.Kibar ve düşünceli tavırlarınız çevrenizce sevilmenizin nedenidir.Kadınlarla iyi ilişkiler kurarsınız.Güzelliği,harmoniyi ve lüksü seversiniz.Tatlı yiyeceklere ilginiz kontrol edilmelidir.Çevrenizde popülersiniz.İnsanları ve onlarla çalışmayı seversiniz.Duygusal ihtiyaçlarınızı dengede tutmayı öğrenmelisiniz

Ay Uranüs ile uyumlu
Zihniniz; yenilikçi,atik,orijinal ve hayal gücünün yanı sıra iyi bir sezgiye sahiptir.Sanata da bilmede yeteneğiniz vardır.Astrolojiye,elektroniğe ve bilgisayara ilgi duyarsınız.. Hareketlerinizde oldukça özgür ve gayri ihtiyaridir. İnsanları gevşetmek ve oyuklarınsan çıkarmak için sık sık beklenmedik ve mizahi söylemlere başvurursunuz.Sürprizlere ve heyecana ve yeni olan her şeye bayılırsınız.Özgür hissetmeyi seversiniz.Hayatınızdaki sıra dışı deneyimler ani ve beklenmedik değişikleri beraberinde getirir.Bir çok orijinal fikir ve konseptiniz ve insanlar için çok yararlı olabilecek projeleriniz vardır.Duygusal patlamalarınızın kontrol edilmesi gerektiğinin farkında olun.

Merkür Venüs ile harmanlanıyor
Güzelliğin be estetiğin kıymetini bilirsiniz. İyi bir dizayn ve güzellik anlayışınız vardır.Muhtemelen iyi bir sanatçı,heykeltıraş,moda tasarımcısı,dekoratör,mücevher tasarımcısı olursunuz.Doğum haritanızdaki bu yerleşim size genellikle sanat dallarında yetenek verir.Konuşmanızda bir ahenk vardır sözcüklerinizi özenle seçersiniz. Konuştuğunuzda gergin bir ortama huzur aşılarsınız.Doğuştan diplomatsınız. Müzikten anlayan kulağınız var.Espri anlayışınız ve kişisel cazibeniz hangi şartlarda çalışırsanız çalışın size fayda sağlar.Eğer sanata yeteneğiniz olmadığını düşünüyorsanız bile kesinlikle sanata değer veren birisiniz.

Merkür Uranüs ile harmanlanıyor
Hızlı düşünme yeteneğine sahipsiniz. Tahmin edilemeyen atmosferlerde bile gerekli olan kararları çabucak verebilirsiniz Orijinallik için sezgisel bir zekanız var.Sıra dışı , garip ve bir parça eksantriksiniz.Kendinizi ifade etmede tamamen özgür olmak istersiniz.Yeni fikirler ve keşiflerinizin sonu yoktur.Mekanik ve fiziksel teorileri çabucak anlarsınız.Zeki ve keskin zekaya sahipsiniz.Çok kolay sıkılabilirsiniz.Seyahat etmeyi seversiniz oralarda her zaman öğrenilecek yeni bir şey vardır..Kendine güvenen düşüncelerinde ve hayat tarzında her zaman özgürlüğü arayan birisiniz.

Merkür Yükselen ile uyumsuz
İçinde kıpır kıpır bir enerji vardır.Çok fazla bir yerde oturamazsınız.Entelektüel insanlarla konuşmayı fikir paylaşmayı ve tartışmayı seversiniz.Böyle zamanlarda çok fazla konuşmaktan düşüncelerinizi açıkça ifade etmede zorlanırsınız.

Mars Jüpiter ile uyumlu
Kendinize güveniniz,şevkiniz ve yaşama gücünüz var.Aklınızda kurduğunuz her şeyi başarabileceğinize inanırsınız.Zamanlama anlayışınız iyi ve ne yapıp ne yapmayacağınızı önceden görme yeteneğiniz var.Yarışmalardan zevk alır ve genelde şakacı bir tutum sergilersiniz.Genellikle kendinizle yarışır ne kadar uzağa gidebileceğinize ve ne kadar başarabileceğinizi sınamak istersiniz.Sınırlarınızı zorlayacak şeylerden keyif alırsınız.Maceradan risk almaktan ve doğa sporlarından hoşlanırsınız.Hayata karşı genellikle pozitif ve iyimsersiniz.Bu açı size varlık getiriyor.Fakat aynı zamanda sahip olduğunuz varlığı kolayca harcama eğiliminiz var.Sahip olduklarınızı harcarken yarın hakkında endişelenmezsiniz.

Satürn Neptün ile uyumlu
Hayatınızda fedakarlık edip sıkı çalışarak başkalarına hizmet ederek yüksek ruhsal amaçlarınıza ulaşabilirsiniz.Başkalarının ihtiyaçları gidermek adına kendi ihtiyaçlarınızı bir kenara bırakabilirsiniz.İdealistsiniz.Hayalleriniz ve umutlarınız her ne ise sıkı çalışarak onlara ulaşabilirsiniz.Pratik yaratıcılık sizin yeteneğiniz.

Satürn Plüto ile harmanlanıyor
Siz disiplinli ve özverili birisiniz.Sizin gözünüzde yaşam ciddidir.O kadar ciddidir ki zaman zaman depresyona bile girebilirsiniz.Dayanıklılığınız sayesinde koyduğunuz hedeflere dek bıkmadan usanmadan çalışabilirsiniz.Bu konum size başkalarınızın işlerine burnunuzu sokmamanızı söylüyor.Eğer başka türlü düşünüyorsanız,başarı için önünüzde hiçbir zaman bir kısa yol olmayacaktır.Değişimden korkmayın aksine kucaklayın çünkü değişim size büyümek için şans ve kendinizi yenilemeniz için fırsatlar sunar.Eğer kendinizi yenilemekten kaçarsanız o zaman hayat önünüze sizi yenilenmeniz için zorlayan insanlar sunar.Yenilenirsiniz fakat onlar istediği şekildi,sizin değil!.Değişim zaman zaman zor olsa da, o sizin öğretmeninizdir,onunla savaşmayın.

Neptün Plüto ile uyumlu
İnsanlığın iyiliği için onlara hizmet etme şansını sahip olacaksınız.Çevrenize yardım etmek için sezgilerinizi kullanın.

http://www.astroloji.org/default.asp

2 comments on “Doğum Haritam & Burcumun özellikleri

  1. astroloji ve tarota meraklı biri olarak sayfanızı çok beğendim teşekkürler 🙂

  2. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

Please give us your valuable comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.